Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fullmatad helg i Mullhyttan

Inte mindre än tolv platser kan man besöka i Mullhyttan den kommande helgen när det för första gången blir premiär för en konst- och kulturrunda. På lördagen är det också Landsbygdens dag.

Annons
KulTur. De flesta av deltagarna i Konst och kulturrundan i Mullhyttan den 30-31 maj. Ulla- Britt Sätter, Birgitta Helgesson, Karin Börjesson, Carina Sandqvist, Bertil Nyström, Sonja Nyström, Måna N Berger, Ghlenn W Lindquisth, Maria Holmberg, Ninna Gustafsson, Eva Jansdotter och Arne Larsson.

Måna N Berger som driver Ateljé Mjölkboa och själv upplåter källaren åt en kamerautställning och foton från Mullhyttan förklarar tanken med att ordna en runda. – Syftet är att lyfta fram det som finns i Mullhyttebygden och att det är roligare att jobba ihop.

Konst- och kulturrundan är öppen lördag kl 10-17 och söndag kl 11-15. Den är upplagd som en tipsrunda och alla som deltar i den har skänkt något som pris.

– Vi tycker att det är smart att samla ihop oss, säger Eva Jansdotter som i år firar tio år med Ateljé Tubbahalla i Fallhyttan.

Tanken är att man ska kunna åka runt och få kulturella upplevelser, träffa folk och köpa konst eller hantverksprodukter. På några ställen går det också att köpa kaffe och kaka.

Rundan ingår också som en del av Landsbygdens dag som firas under lördagen i Mullhyttan se artikel nedan.

De som ställer ut på rundan visar upp allt från silversmide, akvareller och oljemålningar till inredning, design, kamerautställning, textil, tovat och ekologiska kläder av merinoull.

I Mullhyttans kyrka är det dessutom en konstutställning under lördagen.

Deltagarna i Konst- och kulturrundan 30–31 maj:

Arne Larsson, silversmed, FTG Bygdegård, Tryggeboda.

Eva Jansdotter, Ateljé Tubbahalla, akvareller, Fallhyttan.

Konstnär Ninna Gustafsson, Fallhyttan.

Maria Holmberg, Ateljé Ljungby, Mullhyttan.

Fyra systrar, återbruk, inredning och design.

Mullhyttans kyrka, konstutställning-endast lördag.

Ateljé Mjölkboa, böcker och konst: I källargalleriet är Bertil och Sonja Nyström med kamerautställning och foton från Mullhyttan.

Carina Sandqvist ateljé, Åstigen.

Karin Börjesson, Ditt och datt, Bäcketorp.

Birgitta Helgesson, konstutställning.

Ulla-Britt Sätter, Hantverkstorpet,

Astas Ullrike, Dormen.

Mycket händer under helgen i Mullhyttan

Mullhyttan. Bakluckeloppis, motorveteraner, ramsåg, kvarn, bagarstuga samt konst- och kulturrunda är det på lördag 30 maj i Mullhyttan. Då firas också Landsbygdens dag klockan 9-15. ICA-handlarna över hela Sverige hade från början Lanthandels dag som upphörde men Mullhyttan ville fortsätta firandet och ändrade då namnet till Landsbygdens dag. Företag och föreningar på orten har öppet och har arrangemang i olika former. Mullhyttans Bygdeförening har bakluckeloppis på Hyttebacken. Kaffe med hembakat bröd serveras i Kvarngården. Kvarnen är öppen och i bagarstugan bakas det. Den gamla ramsågen från 1877 är i gång och sågar under dagen. Lekebergs Motorveteraner visar gamla fordon vid Hyttebacken. Butikerna ICA-Träffen, Mullhyttans Cykel- Sågservice samt Jaktbutiken BJ Hunting har öppet liksom Fyra Systrar och Ateljé Mjölkboa. Anmälan till bakluckeloppis sker till Gunnar 070–637 86 88.

Mer läsning

Annons