Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Går vidare med särskilt boende 

Vård- och omsorgsnämnden har ytterligare utrett frågan om ett nytt särskilt boende med i första hand 24 platser. Nu vill nämnden se ett beslut i kommunstyrelsen.

Annons

Frågan om hur kommunen ska möta behovet av fler platser i äldrevården väcktes 2013 och en förstudie har presenterats. Därefter kom vård- och omsorgsnämnden med förslaget att bygga ett nytt särskilt boende söder om Södergatan i etapper.

I första etappen är det 24 platser som kan ökas på till 48 platser i nästa etapp.

Förslaget har kompletterats med en kostnadskalkyl som visar att årskostnaden för hyror, drift, personal, nytt produktionskök med mera blir drygt 26 miljoner kronor.

Ärendet ska upp till beslut i kommunstyrelsen den 2 juni.

– Vi vill att kommunstyrelsen uttalar en viljeinriktning att bygga och vi föreslår att kommunstyrelsen ger Leko i uppdrag att bygga, säger Henrik Hult (C), ordförande i vård- och omsorgsnämnden.

Vidare beslutade nämnden i måndags att ansöka om 750 000 kronor för projektledning av det särskilda boendet för 2015 och 2016. Henrik Hult är tänkt att ingå i styrgruppen som föreslås bli kommunstyrelsen och dess arbetsutskott. Byggstarten beräknas ske under 2016.

– Vi räknar med att det särskilda boendet är klart senast 2018, säger Henrik Hult.

Mer läsning

Annons