Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gropen städar sin festplats

Måndagen före den stora festen i Gropen städas hela festplatsen av medlemmar i Gropens IF. Städningen har blivit en familjeangelägenhet för många.

Annons
Alla hjälps åt. När gräset skall klippas vid Gropens festplats går det snabbt om många hjälper till.

Ljudet av surrande, bensindrivna trädgårdsmaskiner hörs redan vid parkeringen. Grässlåttern går snabbt med hjälp av åkklippare och röjsågar. Annat var det förr när liarna svingades. Gropafesten fyller 80 år på fredag och lördag. Entusiasmen är det inget fel på hos dem som putsar och fejar festplatsen vid Svartån. Till helgen väntas ett par tusen personer komma.

– Staketet här vek sig förra året när ett 30-tal personer satt där, berättar Håkan Berger som är ”festgeneral”.

Nya stolpar slås därför ner i marken så staketet kan tjänstgöra igen.

Som traditionen bjuder innehåller Gropafesten bred underhållning med fredagens dans och lördagens ”röjigare” band. På lördag eftermiddag är det dessutom gratis entré med familjeunderhållning. Tombolor, skjutbana och chokladhjul är tradition liksom mackor, kaffe, korv, mos, dricka och ölservering.

– Festen ger ett bra netto och är en viktig inkomstkälla för föreningen. Ungefär en tredjedel av intäkterna på ett år kommer från Gropafesten. Och vi klarar det här för många ideella krafter ställer upp, förklarar Tomas Helldén.

Samtidigt flaggar han och Håkan Berger för att det kan behövas lite ”nytt blod” och nya idéer i ledningen för Gropafesten.

– Ja, vi vill gärna skola in nya som tar över ansvaret, säger Håkan Berger.

Mer läsning

Annons