Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Gropensemla” ger pengar till Västafrika

Under onsdagen packades ännu en container med föremål till Burkina Faso och nu hjälper även semlorna till att dra in pengar i hjälparbetet.

Annons
Gropen semla. Anne-Marie Nilsson gör semlorna som säljs i Västafrikahjälpens kafé i Återbruket.

Många har frågat efter semlorna som Veijne Knutsson sålde i Gropens handel.

– Vi undrade vad det var för något särskilt med dem och bad Veijne komma och berätta. Nu gör vi dem själva med släta bullar och mandelmassa, förklarar Anne-Marie Nilsson som arbetar ideellt med Återbruket.

Semlorna går sedan ett par veckor tillbaka att beställa och köpa i Återbruket i den gamla affärslokalen som numera även är ett kafé.

Västafrikahjälpen tog över lokalen i juni 2014. Allt överskott från försäljningen går till hjälparbete i Burkina Faso. Hittills har det blivit cirka 145 000 kronor berättar Anne-Marie.Bertil Johansson som är den drivande personen i Västafrikahjälpen kom nyligen hem från en sex veckor lång resa till Burkina Faso. Bertil fick under onsdagen hjälp med att lasta en container med 25 ton material som ska till Afrika med allt från en tryckpress till kläder och en personbil. Mycket skänks från personer och företag. Annat köps in.

– Bilen ska min hustru Ingrid ha. Hon blir kvar som sjukhusdirektör på det sjukhus som vi har startat. Två operationsavdelningar är i gång där nu.

Mer läsning

Annons