Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gymmet Join Us har gått i konkurs

Gymmet Join Us och företaget D-trade som säljer träningsutrustning för gym har gått i konkurs. Konkursförvaltaren hoppas på en snabb försäljning av gymmet.

Annons
Join Us har gått i konkurs och stänger på söndag.De som betalat för att träna får inte tillbaka några pengar säger konkursförvaltaren.

Den 11 mars lämnade Lotta och Anders Holmqvist som driver det gemensamma bolaget D-trade och Join Us in om konkurs hos Örebro tingsrätt. Per Ward på advokatfirman Glimstedt är konkursförvaltare.

Stöld från lagret

– Jag vet inte orsaken till konkursen men vad jag har förstått har man marknadsfört sig dåligt i Fjugesta. Fast Join Us borde i alla fall gå runt ekonomiskt, säger han.

D-trade är registrerat i Kumla och har lager i Klassonhuset i Fjugesta. I lokalen intill finns Join Us. En polisanmälan gjordes i slutet på februari om att det stulits utrustning för nära 460 000 kronor från lagret. Per Ward säger att stölden har nämnts för honom men i vilken utsträckning det har påverkat konkursen kan han inte säga. NA kontaktade Lotta Holmqvist under tisdagen men hon ville inte uttala sig. Anders Holmqvist säger i en kort kommentar under onsdagen att det är många faktorer som gör att det blivit konkurs.

Återbetalas inte Per Ward uppger att D-trade har ett bokfört lagervärde på cirka 1,5 miljoner kronor.

– Fast det behöver inte vara så i verkligheten, säger han.

De som har fordringar i konkursboet är bank, hyresvärd, leverantörer och de cirka 250 personer som löst träningsavgifter, i vissa fall uppåt 3 000 kronor, för det närmaste året.

– De som har betalat träningsavgifter kan inte räkna med att få tillbaka några pengar, säger Per Ward till NA.

Snabb försäljningNågra uppgifter om bolagets skulder kunde han inte lämna under onsdagen. En försäljning av Join Us utrustning påbörjas snarast av konkursförvaltaren. Så kanske kan en ny ägare tillträda. Amanda Carlman har varit anställd några timmar i veckan i receptionen på Join Us. Hon är överraskad och tycker att det som hänt är tråkigt. Gymmet har sedan starten 2009 varit öppet dagligen för enskild träning, gruppträning och dansgrupper för barn. Lokalerna stänger på söndag.

Join Us

Invigde nya lokalerna i Klassonhuset, Fjugesta, den 23 mars 2009

fick ganska snart cirka 300 medlemmar

stänger efter 12 år verksamheten i Kumla den 31 maj 2010 och hade då 600 medlemmar.

Join Us och D-trade säljer all utrustning till nJoy som öppnar den 21 juni 2010 i f d Join Us lokaler i Kumla

Join Us och D-trade begär sig själva i konkurs den 11 mars 250 medlemmar förlorar sin träningslokal

Källor: NA, Tingsrätten Örebro, konkursavdelningen

Mer läsning

Annons