Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hans "Lelle Printer" Dahlman gästspelar

Många har radiominnen av satirgruppen ”På håret”, i vilken nyhetsuppläsaren Hans ”Lelle Printer” Dahlman var en frontfigur. Nästa helg dyker han upp i Fjugesta med bejublad revy och kåserande.

Annons
Unikt samarbete. Planeringen inför söndagens föreställning för kommunens äldre är i full gång. Fr vä Gunilla Pihlblad, Elisabeth Söder samt Mona Nilsson.

Lekebergs revysällskap har vid flera tillfällen köpt texter av Hans Dahlman till sina revyer. Under den senaste revyn bjöds han in till en föreställning och han erbjöd sig själv att vara med på scenen i ett nummer.

Ett frö såddes

Då såddes ett frö till ytterligare samarbete med revysällskapet i Västernärke.

Nästa helg är det dags för rikskändisen att göra entré på Sparbanksbörsen igen.

– Vi gjorde upp med Hans om en paketlösning som innebär att vi genomför två olika föreställningar, en för allmänheten och en för inbjudna, berättar Gunilla Pihlblad från revysällskapet.

På fredag kväll kommer Hans Dahlman tillsammans med Margareta Bäcklin, också känd från ”På håret”, att göra ett gästspel med revyn ”Nyskruvat”. Det utlovas sång, musik, sketcher och så kommer givetvis Lelle Printer med de senaste telegrammen. Revyn är öppen för alla, så det är bara att börja jaga biljetter.

Föreställning för äldre

Ett unikt inslag i Hans Dahlmans besök är söndagens föreställning där han ska kåsera under rubriken ”Min radiotiska barndom”. Det är ett inslag som ska ge äldre kulturell stimulans.

– Vi skickade en inbjudan till kommunens näringslivschef Tomas Andersson som var jättepositiv till initiativet, säger Gunilla.

Därför har det gått ut en inbjudan till samtliga i kommunen som bor på äldreboende samt de som har hemtjänst. Värdinnorna inom vård och omsorg, Elisabeth Söder och Mona Nilsson, samordnar så att alla som anmäler sig kan ta sig till Sparbanksbörsen. Om man känner att man vill ha någon med sig så finns möjlighet att en anhörig följer med.

– Jag har jobbat i 30 år och aldrig varit med om att äldre bjudits in på det här sättet. Det är en jättefin gest, utbrister Mona Nilsson.

Transport och fika

Revysällskapet bjuder således på föreställningen och fika, medan kommunen svarar för transporterna. Gunilla påpekar att revysällskapet gärna vill fortsätta med aktiviteter för äldre.

– Lokalerna finns och vi jobbar här gratis. Att visa film vore nog uppskattat, tror Gunilla Pihlbladh.

Mer läsning

Annons