Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hantverksdag med järn och trä

En hantverks- och skördemarknad var det hembygdsgården i Baggetorp under söndagen. Mycket folk kom förbi.

Annons
Blästerugn. Bengt Forsberg i Baggetorp tillverkar järn i en blästerugn.

För att vara första gången som arrangemanget hålls var det väldigt lyckat och välbesökt. Aktiviteterna var många och underhållning fanns i form av musik. Först ut var ”Värmlandsdamerna”, Maj-Lis och Lisbeth. Efter det kom rockbandet ”Ten Inche George” från Örebro. Dormens hembygdsförening är stolt över att kunna arrangera så mycket.

– Och ser du det här fina tältet som vi har köpt, säger ordförande Roland Mähl, som också var presentatör.

Det fanns många knallestånd som hade både det ena och andra. Kolbullar gräddades och det fanns kaffe och bröd att köpa. I Gammelgården visades sekelskifteskläder och Bengt Forsberg, före detta ingenjör på LKAB visade hur det går till att framställa järn i en blästerugn.

– Det behövs malm, kol och luft, säger han.

Hammarslagen ljöd från smedjan och en motorsågsskulptör stod och fräste på gräsplanen.

Dormens hembygdsförening har märkt av ett uppsving under de senaste åren. Midsommarfirandet lockar till exempel hundratals besökare.

– Och den 19:e oktober har vi en berättarkväll med Maria Sedell. Hon är dotterdotter till Dan Andersson, avslutar Roland Mähl.

Träskulptur. Treåriga Anja Eriksson Dasler gillar att sitta på sköldpaddan av trä som Robert Vallström från Mullhyttan gjort med sin motorsåg.

Mer läsning

Annons