Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hjälpsamma belönades med  nytt pris

Erik och Margareta Sundqvist blev pristagare i Årets frivilliginsats 2013.

Annons
Årets frivilliginsats. Kent Runesson delar ut priset till Erik och Margareta Sundqvist.

Priset är nyinstiftat och delades ut för första gången i samband med seniormässan. Kent Runesson (C), vård- och omsorgsnämndens ordförande, berättade att Margareta och Erik under många år varit aktiva frivilligt arbetande kommunens äldre. – Såväl på kommunens boenden som i de egna hemmen, motiverar Kent Runesson.

Det har varit humor och glädje, viktiga och intressanta ämnen och samtal i vardagligt språk. Erik har sjungit solo under kaffe- och sångstunden men hela gruppen har deltagit.

De som har bott kvar i eget boende har fått hjälp med olika besök hos läkare och tandläkare. Om släkt och vänner saknats har det blivit en prat- och kaffestund i det egna hemmet. Erik och Margareta har på sitt enkla och fina sätt varit ett stort stöd för kommunens åldrande befolkning. Kommunens pensionärsföreningar har värderat deras arbete högt och menar att de utfört en stor frivilliginsats.

– Att Margareta fick kröna sin karriär med det här är roligt, säger Erik.

– Man får ju så mycket tillbaka. Det har varit roliga år och vi har varit med i Väntjänsten sedan starten, säger Margareta.

Andra nominerade var Kjell Helgesson, Ann Marie Nilsson och Anna Lisa Sohlberg.

Läs mer om mässan för seniorer i papperstidningen.

Mer läsning

Annons