Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hög chef kan  tvingas att sluta

Vård- och omsorgschefen i Lekebergs kommun kan tvingas att sluta sin anställning. Enligt en konsultrapport finns det kommunikationsproblem med kommunchefen.

Annons
Vård- och omsorgschef Anna-KarinBergstén kan tvingas sluta som chef i Lekebergs kommun. Orsaken är enligt en konsultrapport kommunikationsproblem mellan henne och kommunchef Eva Jonsson.

– Det är kommunstyrelsen som ansvarar för anställningsavtalet. Ingen har pratat om avsked och uppsägning än men det pågår en diskussion med vård- och omsorgschefen, säger personalchef Peter Brändholm.

Tidigare i år tog Peter Brändholm kontakt med konsultföretaget Milega för att reda ut situationen. Från början presenterades det som ett problem på tjänstemannanivå och i den politiska organisationen.

– Muntligt har konsulten tidigare rapporterat att det finns olika syn på hur ledarskapet skall hanteras, säger Peter Brändholm.

Varken kommunstyrelsens ordförande Henrik Hult (C) eller oppositionsrådet Kjell Edlund (S) gav under torsdagen några kommentarer till konsultrapporten eller till andra uppgifter. Vård och omsorgschef Anna-Karin Bergstén är sjukskriven och vill inte heller ge några kommentarer och kommunchef Eva Jonsson var sjukskriven under torsdagen och gick inte att nå för en kommentar. Det mesta tyder nu på att Anna-Karin Bergstén inte får fortsätta som chef.

Läs mer i fredagens NA

Kommunchef Eva Jonsson.

Mer läsning

Annons