Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hotellstandard måttstock vid renovering

Under ett års tid har Götabro kurs- och konferensgård renoverat en av sina fastigheter. I dag invigs det nya Evangelisthemmet med bandklippning, mingel och tårta.

Annons
Krister Petersson visar den nya matsalen i Evangelisthemmets källarvåning. I anslutning till den finns det nyrenoverade köket.

Under ett drygt års tid har renoveringen av den byggnad som på Götabros kurs- och konferensgård kallas Evangelisthemmet. Där finns rum för bibelskolans elever, samt kök, matsal och gemenskapsutrymmen.

– Det är i princip bara skalet som är kvar, resten är totalrenoverat, säger Krister Petersson, tillförordnad föreståndare för kursgården.

De senaste åren har den ettåriga bibelkursen Lärljungsskolan varit fullsatt, men boendestandarden har lämnat en del att önska. Valet för Evangeliska frikyrkan, som driver kursgården, var att antingen satsa på Götabro och renovera, eller flytta verksamheten någon annanstans.

– Det landade i att fortsätta satsa här ute, säger Krister Petersson.

Inne i Evanglisthemmet luktar det fortfarande nytt. Rummen är ljusa och fräscha, och till och med i källarvåningens matsal strömmar vårsolen in. Soffgrupper och fåtöljer finns i de flesta större utrymmena.

– Vi har tänkt hotellstandard genom hela renoveringen. Totalt här i Evangelisthemmet har vi nu 19 rum att bo i.

Ett stort lyft för dessa rum är att alla nu fått egen toalett med dusch.

– Det är en stor standardhöjning.

De flesta rum är anpassade för två personer – några med enkelsängar och några med dubbelsäng. Det finns också några enkelrum, och allt detta för att Götabro vill vara beredda på att olika människor kommer att besöka kursgården. Totalt finns plats för ungefär 100 personer, med de andra boendelokalerna inräknade.

Men det är inte bara Evangelisthemmet som renoverats. I somras var uppfräschningen av ladan vid Torp, där Torpkonferensen och festivalen Frizon arrangeras, färdig. Den har fått sig en mestadels utvändig renovering, med bland annat nytt tak och ny puts.

Totalt har det kostat Evangelistiska frikyrkan ungefär 13 miljoner att fixa till de båda byggnaderna. Den största delen är ett lån, och en annan består av inkomst från försäljning av två villor. En stor del är dock riktade gåvor.

– Vi har fått 3,6 miljoner i gåvor, både från privatpersoner och församlingar runt om i Sverige.

Så i dag är det alltså dags att inviga det nya Evangelisthemmet. Festligheterna startar klockan 15:00 med tal och bandklippning. Sedan blir det mingel och tårta. Hittills har 150-200 personer anmält sitt intresse för att komma.

– Givetvis är alla välkomna hit i dag, men vi har tagit emot föranmälningar för att veta ungefär hur mycket tårta vi ska ordna. Men det ska nog räcka till alla.

Mer läsning

Annons