Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I dag invigs bokholken

Idén med att sätta upp en bokholk fick hon från USA och nu är den på plats utanför Ateljé Mjölkboa.

Annons
Bokholk. Måna N Berger, Ateljé Mjölkboa i Mullhyttan med holken där man kan ta och lämna böcker.

Bokhandeln håller öppet varje lördag från klockan elva och några timmar framåt. Och det är alltid några som vill komma och köpa eller byta böcker eller bara få en pratstund med Måna N Berger. Förra lördagen var också en speciell bokbytardag.

– Jag har det här som en del av Framtidsveckan och i lördags kom ett tiotal bokbytare, säger Måna.

I dag lördag klockan 14.00 är det dags att inviga den nya bokbytarholken vid Letstigen. Den är inspirerad av den internationella idén “Little Free Library”. Mona har gjort ritningen och målat holken. Maken Alf som är snickare har byggt den.– Jag hoppas att den ska utnyttjas. Vem som helst ska när som helst på dygnet kunna gå dit och byta till sig en bok. Bokholken är också ett resultat av mitt kulturpris 2013, förklarar Måna.

Under Mullhyttemarken firade Måna sitt 10-årsjubileum som ägare av Ateljé Mjölkboa. Hon säljer begagnade böcker för ett fast kilopris men även nya böcker finns i hyllorna. Men det handlar inte bara om böcker. Som namnet antyder så har även Måna sin ateljé här och varje sommar arrangerar hon en konstutställning i källaren. Mjölkboa är även en Turistserviceplats.

Bokholk, Ateljé Mjölkboa i Mullhyttan.

Mer läsning

Annons