Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I Mullhyttan myllrar det av liv

Mullhyttans bygdeförening har tagit fram ett innehållsrikt program som inleds med valborgsfirande och avslutas med julmarknad.

Annons

Den sedvanliga höjdpunkten blir förstås Mullhytte-Marken i juli med knallemarknad på lördagen och hantverksdag på söndagen då kvarnen mal mjöl och det bakas i bagarstugan. Tusentals besökare återkommer varje år.

– Nytt för i år är berättarkaféet och att det blir i Ordenshuset. Vi hade några bakningskurser i höstas och nu blir det två nya kurser i maj, säger Wivianne Högman som är ordförande i Mullhyttans bygdeförening.

Talare vid valborg blir pastor Ronny Söder och Salems barnkör sjunger. Elden brinner på flotten i Kvarndammen och det blir stort fyrverkeri som avslutning. I övrigt handlar det om bakningskurser i den nya bagarstugan, boulebanan öppen för spel, berättarkafé, Landsbygdens dag, besökshelg med föreningen Kilsbergskanten, byavandring, teaterföreställning och julmarknad. En aktiv förening förser en aktiv bygd med aktiviteter.

Ur programmet:30/4 Valborgsfirande vid Kvarngården, 6-7/5 samt 20-21/5 Bakningskurser i bagarstugan med Ulla Lööw och Inger Ericson, 11/5 öppnar boulebanan, 22/5 berättarkafé med Jan Helling från Trollhättan, 11/6 Landsbygdens dag med bland annat bakluckeloppis och konst- och fotoutställning, 16-17/7 Mullhytte-Marken, 20-21/8 Upplev Kilsbergskanten, en besökshelg med föreningar och företagare, 11/9 byavandring med Sonja Gustavsson, 22/10 Friteateatern med föreställningen ”På finska heter det Kaipaus och på svenska längtan”.

För mer information: www.mullhyttan.nu

Mer läsning

Annons