Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Idrottsplats försenas ett år

Den första spontanidrottsplatsen som ska byggas i Hidinge/Lanna försenas ett år. Och ännu är det inte bestämt var den skall ligga.

Annons

En spontanidrottsplats är som det låter. Här ska vem som helst kunna utöva någon form av idrott eller motion utan att boka tid.

Kommunen har beviljat pengar till att bygga i Hidinge/Lanna men den föreslagna placeringen på grönområdet mellan Korallvägen och Norrhagevägen i Lanna blir det inget av med.

Letar ny plats– Grannarna vill inte ha platsen här, säger Peter Gerhardsson, chef för kultur- och fritidsavdelningen i Lekeberg.

Det som nu ska ske är att en ny plats utses.

Troligen blir det längre norrut närmare gamla E18 i anslutning till golfbanan. Då skulle spontanidrottsplatsen kunna kopplas ihop med ett joggingspår.

En ny placering kräver dock en ändring av detaljplanen så tidigast om ett år kan en spontanindrottsplats finnas i Lanna/Hidinge.

Nästa spontanidrottsplats kommer att anläggas i Mullhyttan. Under juni kommer därför ett möta att hållas med föreningarna för att få in deras synpunkter på en placering, vilket helst bör vara på kommunal mark påpekar Peter Gerhardsson.

Mer läsning

Annons