Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inbrott i fritidsgården

Fritidsgården i Mullhyttans IF:s lokaler vid Åsavallen utsattes för inbrott natten mellan torsdag 29:e och fredag 30:e januari.

Annons
Wivianne Högman och Inger Jonsson, Mullhyttans IF, vid klubbstugan på Åsavallen.

Tjuvarna krossade glasrutan i entrén och sedan vred de om låset inifrån. Därefter var det fritt inträde till fritidsgården. Här klippte de sönder ett lås till ett skåp och kom åt cirka 400 kronor. I skåpet fanns även fyra läsplattor och en X-box, spelkonsol. På väggen hängde en större tv och i rummet fanns även en elbas och en elgitarr som stals. Dessutom stal tjuvarna godis och läsk. Värdet av det stulna ligger runt 20 000 kronor tror Wivianne Högman, ordförande i Mullhyttans bygdeförening som driver fritidsgård här på fredagskvällar.

– De visste var de skulle gå in och någon äldre måste ha varit med för de hade bil. Det handlar om mycket pengar och det här så tråkigt för ungarna, säger Wivianne Högman.

Inbrottet blir nu en försäkringsfråga med självrisk för bygdeföreningen.

Förra veckan var fritidsgården öppen som vanligt på fredagen men det fanns inte så mycket annat att göra än att spela pingis och biljard. I kväll är det öppet igen.

– Vi får hanka oss fram. Det är bökigt och synd om ungarna, säger Wivianne.

Även hösten 2014 skedde ett inbrott. Även då stals godis och läsk vilket tyder på att det är yngre gärningsmän. Polisen vill gärna ha in tips om stölden från allmänheten.

Mer läsning

Annons