Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inbrott i pågående byggen i Lanna - igen

I dag har inbrott i två villor bredvid varandra upptäckts. Bland annat har vitvaror stulits - kanske mitt på blanka förmiddagen.

Annons

I det ena husbygget ska stölden ha skett någon gång mellan klockan 9 och 11 i dag söndag enligt anmälaren.

- Det kan ju ha varit någon med släp eller en liten lastbil, så om någon har sett något får de gärna kontakta oss, säger polisens vakthavande befäl Dan Sööder.

Villorna byggs på Carl Jan Granqvists väg i det nya villaområdet Skrantåsen i Lanna/Hidinge. Det ena inbrottet, av bland annat vitvaror där förövarna tagit sig in via en bakdörr, upptäcktes klockan 12.41. Inbrottet i grannhuset upptäcktes kl 13.26. 

Exakt var som är stulet är ännu oklart, men polisens tekniker är på väg.

I påskas skedde en liknande stöld, där en nästan färdigbyggd villa i Lanna länsades på vitvaror, spis och verktyg. Dessutom har byggarbetsplatsen vid Hidinge skola haft inbrott vid två tillfällen, senast i påskas, då maskiner stals för hundratusentals kronor.

Anders Ygeman, numera Sveriges inrikesminister,  har i ett svar i riksdagen 2014 konstaterat att stölder från byggarbetsplatser sker för ett stort värde varje år, och att det inte sällan är en del av den organiserade brottsligheten: "Det krävs ofta en form av organisation bakom stölderna för att stöldgodset ska kunna omsättas till pengar."

För att göra något åt saken krävs bland annat brottsförebyggande åtgärder i samarbete mellan byggbranschen och polisen.

Vet du mer? Kontakta na.se på [email protected] eller mms/sms 72019.

Här inviger Carl-Jan den gata som bär hans namn 2011.

Tips till polisen

Den som vill tipsa polisen kan ringa på tipstelefon 114 14

Mer läsning

Annons