Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget poolskydd i Sannabadet

Något poolskydd i Sannabadet blir det inte i sommar. Kerstin Leijonborg (FL) ställde nyligen en enkel fråga till kommunstyrelsens ordförande vad som hänt med Framtidspartiets motion från november 2011.

Annons

Leijonborg fick till svar att det inte gjorts någon konsekvensutredning över energiförbrukning, kemikalieanvändning och belastning på reningsverket med eller utan poolskydd. Däremot har Lekebergsbostäder AB, Lebo, räknat på att kostnaden blir 516 000 kronor exklusive moms och montage förklarar Charlotta Englund (C).

– Uppdraget har getts till Lebos styrelse men beslutet har inte expedierats så rutinerna måste ses över. Nu är det expedierat och det blir en återrapport så fort vi får ett svar.

Kerstin Leijonborg tycker att ett poolskydd är en framtidsämne och menar att det är beklagligt att frågan har lagts åt sidan. Under senaste fullmäktigemötet lämnades även ett medborgarförslag in om att kommunen ska utreda frågan om bygge av ett inomhusbad vid Sannabadet. Enligt motionären förbättrar ett inomhusbad både för simundervisningen i lägre åldrar och för motionssimmare.

Mer läsning

Annons