Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insamling till förskola i Gambia

På onsdagens kafékväll i Edbergs församlingshem kommer en insamling att ske till en förskola i Gambia. Initiativtagare är Lekebergsbon Katarina Löfström Larsson.

Annons

Ofta är världen liten. På en sandstrand i Gambia för två år sedan träffade Katarins Löfström Larsson en kursledare från Karlskoga.

– Han tyckte jag var som klippt och skuren för kursen ”Internationella Relationer”, och nu i höst började jag på den, berättar Katarina.

Klassen samlar nu in pengar till en förskola i Gambia, som ska byggas i byn Shanchaba utanför staden Brikama i Gambia.

– Jag själv reser dit en vecka nu med start på tisdag ( läs idag) och besöker då platsen för förskolan. I februari reser hela vår klass ner. Byborna är själva väldigt engagerade och vill bygga förskolan så fort vi fått in de 150 000 kronorna som krävs.

Katarina är även engagerad i svenska kyrkan i Edbergs församling. När ungdomsgruppen i Edsbergs församling nu på onsdag klockan 18.30 arrangerar en cafékväll i Edsbergs församlingshem var inte Katarina sen att väva ihop de båda projekten. Pengar till förskolan i Gambia kommer nu att samlas in via bland annat en paketauktion, lotterier och underhållning av ungdomskören.

Mer läsning

Annons