Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jaktmässa i Nyängen

Minijaktmässan i Nyängen har kommit för att stanna. I söndags genomfördes den för andra året, uppkommen av en ”tokig idé”.

Annons
Tar sikte. Emma Viktor från Hidinge provsiktade med ett luftgevär. Instruerad av Mikael Börjesson från Kvistbro skytte-förening.

Till förra årets mässpremiär kom 300 besökare trots att det regnade hela dagen. Och många tog sig den slingriga vägen upp till Nyängen även i söndags.

Bara vägen genom den rena vildmarksnaturen är sevärd. Men givetvis var mässområdet den stora behållningen för besökarna.

”Började med tokig idé”

Björn Johansson med företaget BJ Hunting, tillsammans med folket på Nyängen, är de som sett till att mässan blivit verklighet.

– Det började med en tokig idé att göra något för traktens jägare och lokala företag som har anknytning till det här, förklarar han.

Han verkar ju vara rätt ute eftersom mässan röner så stort intresse. Att sedan hålla den under tidig höst blir ju också som en ”inspark” inför jaktsäsongen.

– Tanken är ju att återkomma varje år, men att då bygga ut med fler utställare. Trots att det ligger lite avsides känns det ändå värdefullt att vara här, mitt ute i naturen, säger han.

BJÖRN PALMQVIST

Mer läsning

Annons