Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Julavslutning i nytt ridtält

Hidinge ryttarförening och Lanna ponnyridskola har kombinerat haft invigning och julavslutning. Äntligen slapp de bekymra sig för vädret då det nya ridtältet står färdigt.

Annons

Therese Deutsch, styrelseordförande i Hidinge ryttarförening, inledde med att tacka föreningens sponsorer och Lekeberg kommun som stöttat byggnationen av ridtältet. Sedan startade musiken och Klara Deutsch red in på ponnyn Simpson inför föräldrar, barn och medlemmar som samlats för invigning och julavslutning i tältet. Hon följdes av ett luciatåg där de yngre barnen red och de äldre barnen ledde fram småhästarna. Utanför tältet var vinden stark och det började skymma men tältet skyddade åskådarna och bjöd på ljus.

– Lamporna kom med leverans förra fredagen. Vi har planerat avslutningen men fick lägga den så sent som möjligt innan jul för att hinna bli klara. Vi är väldigt tacksamma för alla bidrag och sponsorer, säger Therese Deutsch.

Ridskolan har funnits sedan 2008 och all ridning har skett utomhus, året runt. Nu hoppas Therese att föreningen ska bli mer attraktiv. Även Clara Granath, Malin Qvarfordt och Tilda Ljungberg som rider i Lanna ponnyridskola är glada att tältet står klart.

– Det är jätteskönt, det blir lättare att rida nu, säger de.

Läs mer i tidningen eller köp e-tidningen här nedan

Mer läsning

Annons