Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Julbord, dans och sång i Lekebergskyrkan

Dagen före dopparedagen höll Lekebergs församlingar i ett julfirande för att umgås, äta gott och för att göra julen mindre privat.

Annons
Gemensamhetsjul. Inger Moberg, till vänster, har varit på julfiranden i flera kyrkor i år. Här är hon i Lekebergskyrkan och plockar mat från julbordet med Johannes Hansen och Glenn Lindquist framför sig.

I går kunde man åka till Lekebergskyrkan för att äta julbord och dricka glögg. Man kunde även höra Glenn Lindquist spela och sjunga gamla julsånger och ta en svängom till desamma.

Glenn jobbar som frivillig i Svenska kyrkan och brukar åka på kyrkornas julfiranden varje år.

– Julen en utsatt helg för många som är ensamma eller inte har råd, och då är det bra att det finns ett alternativ som det här, säger han och tillägger att det är skönt att slippa laga maten själv också.

Det är sjunde året i rad som Lekebergs församlingar håller julfiranden för alla som vill. Förr brukade de hållas i Kvistbro, men när antalet besökare ökade blev de tvungna att byta lokal. Sedan dess har de var i Lekebergskyrkan.

Inger Moberg var också på plats i kyrkan i går. Hon har hunnit med att fira jul i tre olika kyrkor redan, och i morgon ska hon till den fjärde, Immanuelskyrkan i Örebro.

– Jag är en riktig kyrkoråtta, säger hon.

Prästen Annastina Jönsson hoppas att firanden som dessa ska göra julen mindre privat.

– De flesta är med sina familjer på julen, men de finns ju de som inte har någon att fira med. Därför är det bra om vi kan utöka julen på det här sättet, säger hon.

Mer läsning

Annons