Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Julstämning i Lekebergskyrkan

I lördags kväll sattes julstämningen på plats i Fjugesta. Bland andra Lekebergskyrkans kör Glädjeton och elever från Kulturskolan bjöd på en blandad musikkompott under julkonserten ”Jul i Lekeberg”.

Annons
Ös. Lekebergskyrkan kör Glädjeton fick hela kyrkan att gunga.

Tanken med ”Jul i Lekeberg” som arrangerades för första gången, var att ha ett brett spektrum av lokala förmågor. Glädjeton tog ton så att hela publiken gungade med och Kulturskolans musiker och solister spelade och sjöng så att julkänslan kröp inpå skinnet. Jonatan Lindner framförde tillsammans med musikerna ”Karl-Bertil Jonssons julafton”, som bär ett djupare budskap om att alla inte är lyckligt lottade i juletid.

Jonatan Lindner har också stått för att knyta ihop alla trådar till konserten.

– Målsättningen var att få med flera olika aktörer, som Kulturskolan och musiker från Lekebergsrevyn. Vi ville göra något tillsammans så att det skulle bli en julkonsert för hela bygden, säger han.

Jonatan Lindner tycker att resultatet blev över förväntan, och är helnöjd med besöksantalet, som blev runt 250 personer.

– Jag har aldrig sett så mycket folk i Lekebergskyrkan!

Varför tror du att folk så gärna vill gå och lyssna på en julkonsert?

– Det är tradition. Många människor går till kyrkan för att få höra julsånger och samlas, säger Jonatan Lindner.

Han kan inte svara på om ”Jul i Lekeberg” var starten på en ny jultradition, men är inte främmande för att det kan bli fler konserter med samma upplägg i Lekebergskyrkan.

Karin från Kulturskolan skapade julstämning bland annat med
Gav järnet. Lucas Löfvenhamn och Oscar Hagsten hjälpte till att kompa flera av artisterna.

Mer läsning

Annons