Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kiosken ska rivas 

Mullhyttans hyttelag som äger kiosken tänker riva den. Men först ska alla inventarier säljas.

Annons
Kiosken i Mullhyttan ska rivas. Ägare är Mullhyttans hyttelag.

Mullhyttans hyttelag blev ofrivilliga ägare till kiosken eftersom den står på hyttelagets mark intill Letstigen i Mullhyttan.

– För något år sedan gick den förra ägaren i konkurs och den är i så dåligt skick att konkursförvaltaren inte kunde sälja den vidare, säger Lars Sätter, hyttfogde i Mullhyttans hyttelag.

För att få in pengar till att åtminstone delvis bekosta rivningen så är det under fredag och lördag öppen budgivning på plats på allt som kan återanvändas.

– Ute finns det plåttak, hängrännor, dörrar och fönster och inne finns kylskåp, drickaskåp, pizzaugn med mera. Vi blir väldigt glada över om vi blir av med det, säger Lars Sätter.

Hyttelaget har fått rivningslov och rivningen påbörjas i maj. Den utförs av hyttelaget själva med hjälp av egna maskiner. En hel del av materialet räknas som miljöfarligt avfall och ska transporteras till Sakab.

– Vi räknar med att det kostar mellan 50 000 och 60 000 kronor så vi försöker få ner volymerna genom att sälja det som är användbart. Efter klockan 12 på lördag kan de som är på plats montera bort sina saker, förklarar Lars Sätter.

När kiosken sedan är borta blir det lite med svängrum för Mullhyttemarken.

Mer läsning

Annons