Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klaessons möbler flyttar hem på lördag

Foajén i före detta Klaessonhuset kommer att fyllas med möbler och tavlor under den närmaste tiden.

Annons
Möbelsamling. Lars Skoghäll från Lekebergs kommun och författaren Rolf Jansson med helt nya möbler som tillverkats i Klaessons möbelfabrik. Kommunen har fått möblerna i gåva.

Klaessons möbelfabrik ska återuppstå i före detta Klaessonhusets foajé i form av en utställning med möbler och bilder som berättar om hur Fjugesta möblerade världen.

Nu på lördag den 1 mars kl 11.00 är det vernissage med invigning av Eva Klaesson-Lindeblad och Rolf Jansson.

– Det finns ett intresse från Västernärkes Fastighets AB som har verksamhet i huset i dag att visa upp det här, säger Rolf Jansson som skrivit boken om Klaessons möbler.

Han berättar också att länsmuseet liksom Hallsbergs hembygdsförening lånat ut möbler till själva vernissagedagen och Rolf har själv skänkt en utdragssoffa från Klaesson som han köpt på auktion. I övrig blir det nya möbler som kommunen fått i gåva som kommer att visas. Bland annat ”Ollesoffan” och ”stol 251”. Den senare tillverkades i över 100 000 exemplar.– Stolen togs fram i mitten av 1960-talet av möbelarkitekten Jack Renge för första gången till Växjö stadshotell, berättar Rolf Jansson.

Klockan 12.00 blir det underhållning av Acki Fernberg och Daniel Ekström från Lekebergs revysällskap. Samtidigt pågår öppna repetitioner av revyn Valfångst på Sparbanksbörsen. Stenkullens Restaurang håller också öppet.

Mer läsning

Annons