Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klagomål får bort bussar

Skolbussar har stått i vägen för bilar när de parkerar längs Apelgatan i Fjugesta. Kultur- och bildningsnämnden fick ta emot klagomål och har nu agerat.

Annons
Skolbussar. Parkerar på Apelgatan i Fjugesta.

En boende längs Apelgatan mejlade till Lekebergs kommun om att det är svårt att parkera bilen när skolbussar står felparkerade. ”Och man får köra halvvägs ut i gatan för att kunna se om det kommer en annan bil”. Den boende visade också att bussförarna parkerat halvvägs upp på trottoaren.

Kultur- och bildningsnämndens arbetsutskott gav för ett en tid sedan förvaltningen uppdraget att kontakta Lindbergs Buss AB som kör skolbussarna på entreprenad åt Lekebergs kommun.

– Vi vill inte att våra entreprenörer gör så här och nu har jag inte sett några bussar stå där, säger Håkan Söderman (M), ordförande i kultur- och bildningsnämnden.

NA pratade nyligen med en av förarna som berättar att det oftast är ett par bussar som stått parkerade på Apelgatan. Måndag och tisdag förmiddag för en gemensam fikastund på konditoriet mellan de olika turerna. Som mest har det stått ungerär 5-6 bussar på gatan under någon timme.

– Nu tänker vi på att inte parkera med hjulen upp på trottoaren. Vi ska stå lagligt. Polisen har varit här också och inte haft andra synpunkter än att vi inte ska blockera uppfarterna, säger bussföraren.

Mer läsning

Annons