Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klingnéus ny hembygdsordförande

Sören Klingnéus blir ny ordförande i Västernärkes hembygdsförening efter Jörgen Nyström.

Annons
Ny hembygdsordförande. Sören Klingnéus till vänster är ny ordförande i Västernärkes hembygdsförening efter Jörgen Nyström

 Efter 30 år, hälften som styrelsemedlem, hälften som ordförande, lämnade Jörgen Nyström över ordförandeklubban i Västernärkes hembygdsförening till Sören Klingnéus som ”bara” varit med i styrelsen sedan 1985.

– Det här är en av Sveriges äldsta hembygdsföreningar så för mig är det ett förtroendeuppdrag som jag är mycket ödmjuk inför, säger Sören Klingnéus.

Hembygdsföreningen höll på lördagen sitt åttioandra årsmöte. Styrelsen kunde redovisa ett år fyllt av många aktiviteter på hembygdsgårdarna Högan och Snarve samt smedjan och arkivet. Föreningen har i dag knappt 500 medlemmar.

Jörgen Nyström inledde med parentation och minnesstund över trotjänaren Sigurd Paulsson som avled förra året. Ett nyval, förutom ordförandeposten, skedde då Rolf Jansson, Kräcklinge, invaldes som styrelsesuppleant. På det konstituerande mötet utsågs Sven Söderström till sekreterare, Gunilla Ljungstedt till kassör och Agneta Gunnarsson blev pressansvarig. Efter förhandlingarna blev det samkväm och musikalisk underhållning med nyckelharpor av gruppen Knafver.

Mer läsning

Annons