Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunalt bryggbeslut prövas

Först skulle markägaren inte få ha någon brygga men sedan ändrade bygg- och miljönämnden i Lekeberg sig och sade ja. Nu tänker länsstyrelsen pröva om kommunen fattat rätt beslut.

Annons

I början på december förra året beviljade bygg- och miljönämnden en fastighetsägare vid sjön Multen att ha en pontonbrygga ut i sjön. Generellt strandskydd intill 100 meter från strandlinjen gäller och området kring Multen är även av riksintresse för naturvården. Först sa nämnden nej men efter att fastighetsägaren yttrat sig ansåg bygg- och miljönämnden att det fanns skäl att medge dispens från strandskyddet enligt miljöbalkens bestämmelser. Nämnden anser inte heller att allmänheten hindras att utnyttja allemansrätten om en brygga byggs.Men nu har länsstyrelsen beslutat att pröva kommunens beslut att bevilja strandskyddsdispens enligt miljöbalkens bestämmelser. Länsstyrelsen motiverar detta med att antingen finns inte förutsättningarna för en dispens eller så är det brister i handläggningen som kan ha haft betydelse för utgången i ärendet.

– Kommunen har inte angett vilka särskilda skäl som går att åberopa i nämndens beslut, säger Maria Hellström från länsstyrelsen.

Mer läsning

Annons