Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunalt nej till hästgård

Sedan kommunen sagt nej stöttar Hidingebor en privatpersons hästgårdsplaner med namnlistor.

Annons

En privatperson som sökt tillstånd att få bygga en hästgård på ett markområde i Sälven har fått avslag på de planerna av Lekebergs kommun.

Främsta skälet till detta är att marken är anvisad för ett bostadsområde i kommunens översiktsplan.

– Kommunen har ansökt om att få upprätta en detaljplan för området, och i det fallet går kommunens intressen före, säger förvaltningschefen Ove Sahl vid Sydnärkes Byggförvaltning.

Ett annat skäl ska vara att de sex hästgårdarna som redan finns i Hidinge är tillräckligt. Ett resonemang som grannarna till det aktuella markområdet har svårt att förstå.

– När vi i början av sommaren fick komma in med våra åsikter, var det ingen som var emot att det byggdes en hästgård, säger Andreas Bure, som är en av initiativtagarna till namninsamlingen.

Det är snarare så att fastighetsägarna i Hidinge är för att det byggs en hästgård, och anser att kommunen inte lyssnat på dem när de gav avslag på bygglovsansökan.

Markområdet det gäller är två gärden på sammanlagt 2,7 hektar, som ligger i träda. Där har en byggfirma tidigare visat intresse för att bygga ett villaområde.

– Är det något vi inte vill, så är det att få ett villakvarter inpå knuten, förklarar Bure.

Därför har alla utom en fastighetsägare skrivit på ett upprop till stöd för bygget av en hästgård på de två gärdena i Sälven.

I dag får kommunen ta del av de 18 fastighetsägarnas syn på hur marken i Sälven bäst exploateras ur deras synvinkel.

Mer läsning

Annons