Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen bygger hunddagis

Ritningen ligger klar och i går slogs den första spiken ner i nybygget av ett hunddagis. Allt ska drivas under handledning, av och med, dem som går på daglig verksamhet i kommunen.

Annons
Byggstart. I veckan började arbetet med att gå från ritning till handling. Längst bak mäter byggledaren Peter Hammarlund upp boxbredden.

Det finns efterfrågan om ett hunddagis i Fjugesta. Hundägarna i kommunen är många och dessutom ges ju nu möjlighet att skaffa hund för dem som tvekat eftersom de inte haft någon passning.

Hunddagiset kommer att ligga i Klassonhusets södra gavel, och inledningsvis ska man där kunna ta emot tio hundar under vardagarna.

– Vi börjar i en liten skala men det finns utrymme att öka ut, påpekar Frank Juppe, enhetschef för socialpsykiatri och LSS.

Till sin hjälp har byggledaren Peter Hammarlund ett gäng entusiastiska killar och tjejer från den dagliga verksamheten. Även efter öppningen kommer en del av dessa att jobba på hunddagiset. Projektet drivs i samarbete med arbetsförmedlingen och skolan.

– Det ska bli kul. Jag är intresserad av att bygga och vill helst skruva, säger Anders Sundqvist som deltar i den dagliga verksamheten.

Det finns flera goda syften med hunddagiset. Dels innebär det en service för hundägarna samtidigt som deltagarna erbjuds att finnas med i ett socialt sammanhang, med en meningsfull och ansvarsfull sysselsättning.

Bra grundutbildning– Jag tror verkligen på ett hunddagis, och de som ska jobba här kommer att få en bra grundutbildning i att arbeta med hundar, säger Eva Snell som blir handledare och ansvarig för driften på hunddagiset.

Eva brinner för uppgiften och har erfarenhet sedan tidigare då hon startade ett hunddagis i Kungälv.

– Hunden är ju trots allt en av våra äldsta följeslagare, menar hon.

Ann-Britt Johansson från Mullhyttan är jätteintresserad av att få ett jobb på det nya hunddagiset:

– Jag har en egen hund, och är väldigt sugen på att få lära mig mer, säger hon.

Bygget kommer att gå i den takt som deltagarnas verksamhet kan anpassas till.

– Vi har inte spikat något datum för öppnandet än, men vi siktar in oss på en start i september, säger Eva Snell.

BJÖRN PALMQVIST

Söker jobb. Ann-Britt Johansson, till höger, pratar eventuellt kommande jobb med Eva Snell. Hunden Nasse fanns med för att bekanta sig med miljön

Mer läsning

Annons