Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen har sålt ”Bergagaraget”

Lekebergs kommun har sålt en fastighet vid Vallgatan till företaget Eea:s kycklinglast AB. Delar av kommunens verksamhet flyttar snart in i Klaessonhuset.

Annons

För en tid sedan fick kommunen en förfrågan om att sälja ”Bergagaraget”. Det blev budgivning och Lars Edlund i företaget Eea:s Kycklinglast AB vann budgivningen med 1,9 miljoner kronor. – Vi ska använda garaget till våra fyra stora lastbilar som transporterar maskiner. Maskinerna lastar kycklingar som ska gå till slakt. Både lastbilarna och maskinerna behöver tvättas och servas och den här lokalen är perfekt för det, säger Lars Edlund.

Förutom ”Bergagaraget” lämnar kommunen även paviljongerna vid Lekebergsskolan som i dag är personalutrymmen och förråd. Tomas Kullberg från teknik- och service ser en fördel med att verksamheten samlas på ett ställe och budgetmässigt går det jämnt upp med dagens kostnader.

Teknik- och serviceavdelningens verksamhet har i dag fyra anställda i ”Bergagaraget” med fordonshall, tvätthall, verkstad och personalutrymme. Daglig verksamhet finns också här för att tvätta kommunens bilar.

Senast den 1 april nästa år skall ett 20-tal personer inom park, vaktmästeri och lokalvård vara på plats i de lokaler på cirka 600 kvadratmeter som kommunen ska hyra i Klaessonhuset berättar Tomas Kullberg. Även Daglig verksamhet flyttar med.

– I Klaessonhuset finns redan det mesta vi behöver. Det ska sättas upp väggar och en oljeavskiljare ska installeras. Vi ska ha möjlighet att tvätta kommunens bilar också här.

Mer läsning

Annons