Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen vill ge rätt förutsättningar

Då klubben inte lämnat en formell förfrågan, har kommunen svårt att bedöma om en ny bana är möjlig.
– Men jag är alltid positiv när föreningar vill satsa, säger kultur- och fritidschef Lars Skoghäll.

Annons

Fjugesta tennisklubb har precis börjat titta på om det finns andra alternativ, i stället för de tids- och underhållskrävande grusplanerna på Bruksgatan. En bana i exempelvis asfalt kräver mindre arbete, och klubben ser gärna Sannabadet som alternativ plats. En första kontakt med kommunen har tagits.

– Jag har pratat med klubben och bett dem skicka in en skrivelse. Först då kan vi börja titta närmare på möjligheterna, och utreda hur mycket pengar det skulle kosta, vem som ska betala, var det finns mark, och så vidare, säger Håkan Söderman (M), ordförande i kultur- och bildningsnämnden.

Lars Skoghäll, kultur- och fritidschef, har ännu inte hört om klubbens planer.

– Jag är öppen för diskussion. Det är viktigt att vi på kommunen försöker skapa rätt förutsättningar för föreningar. Tennis är en folklig sport, och utomhusmöjligheterna är få i Fjugesta, säger Skoghäll.

På tennisklubbens årsmöte diskuterades frågan närmare. Föreningen kan vara öppen för att ge kommunen marken på Bruksgatan om de kan få hjälp med en ny bana på ny plats. Men under 2014 är ingen förändring planerad. En bana kommer vara öppen för spel när säsongen börjar.

Mer läsning

Annons