Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen vill köpa "Käppen"

Kommunstyrelsen har tecknat kontrakt om att köpa fastigheten ”Käppen” i Fjugesta. Ett köp som först måste godkännas av kommunfullmäktige.

Annons
Kommunen köper.

Storgatan 29-33 kallas i folkmun för ”Käppen”. Fastigheten ägs av två privatpersoner och har nio hyresgäster i form av föreningar, företag och boende ett par lägenheter. ”Käppen” har varit till salu en längre tid. Nu vill kommunen köpa den för 3,2 miljoner kronor.

– Det är marken vi vill åt för framtiden och ser detta som ett sätta att utveckla Fjugesta, säger Charlotta Englund (C), ordförande i kommunstyrelsen.

Hade eget förslagPolitikerna i kommunstyrelsen var i tisdags överens om att föreslå kommunfullmäktige att kommunen köper fastigheten. Men Kerstin Leijonborg, Framtidspartiet i Lekeberg, FL, reserverade sig till förmån för ett eget förslag. Leijonborg vill att Lekebergs kommunfastigheter AB, Leko står som köpare.

– Jag tycker att det är okej att köpa in fastigheten. Men varför ta köpet i två steg när kommunen förväntar sig att LEKO senare ska köpa av kommunen eller förvalta fastigheten åt kommunen?

Tar hand om fastigheter?Kerstin Leijonborg undrar också varför det finns ett kommunalt fastighetsbolag om det inte tar hand om fastigheter som är av intresse för kommunen.

– Vi får titta på olika möjligheter och har gett tjänstemännen i uppdrag att se hur det ska fungera på bästa sätt, säger Charlotta Englund.

Mer läsning

Annons