Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konst och kaffe när Eva ställer ut

En akvarellkurs med Bengt Bosshammar fick henne att börja måla. Nu ordnar Eva Jansdotter sin sjunde utställning i ateljén i Tubbahalla.

Annons
Sjöläge. Eva Jansdotter utanför sin ateljé i Tubbahalla, Fallhyttan. Sjön Multen i bakgrunden. Hunden ”Aragorn” vilar i skuggan.

Utsikten över sjön Multen vid Fallhyttan är vacker och när sommaren är här blir den ännu bättre. Det är svårt att inte gilla landskapet så här års. Eva Jansdotter har sedan hon drabbades av sjukdomen ms jobbat halvtid och målat akvarell övrig tid. Det har blivit en hel del.

– Starten blev med en akvarellkurs vid Sandbäcken vid sjön Skagern, säger Eva.

Har ställt ut sex gånger

Hon har haft sex utställningar tidigare med akvareller och fågelmotiv som vanligast. Och det är traktens fåglar som blir avbildade.

Till utställningarna brukar ett 50-tal besökare komma. Men förra året var det ingen utställning. Sällskapshunden Aragorn tar allt mer av Evas uppmärksamhet.

Åt penslar

– Nej, jag har inte lika mycket tid att måla. Han brukar ligga här på golvet i ateljén och en gång tuggade han i sig penslarna. berättar Eva och skrattar.

Hon har målat sedan 1991, något som alltid varit roligt. Sjukdomen gjorde dock att det var nödvändigt att skaffa en mer stillasittande hobby. Lördag och söndag den 2 och 3 juni är det öppet hela dagarna i Tubbahalla och Eva som tycker om att baka serverar även kaffe.

TEXT OCH BILD:

Peter Eriksson

019-15 54 27

[email protected]

Mer läsning

Annons