Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kritisk mot resepolicy

– Man kan inte bestämma över folk hur de skall åka till och från jobbet! Framtidspartiets Kerstin Leijonborg tycker att förslaget till resepolicy i Lekebergs kommun är fel när det gäller resor till och från arbetet.

Annons

I resepolicy för kommunens personal som kommunfullmäktige skall ta ställning till står det bland annat så här: Vid resor till och från arbetet bör i första hand kollektivtrafik eller om sträckan är under 10 kilometer, cykel användas.

– Det här är inte genomtänkt utan verkar vara ”plankat” från någon större kommun. Vi är en liten landsbygdskommun och hur många arbetskamrater åker man förbi här, undrar Kerstin Leijonborg.

Dessutom menar hon att busstiderna inte fungerar och en del barnfamiljer jobbar skift.

– Ska de då dra med sig barn på cykel? När man till exempel åker och handlar då gör man ju det i ett svep. Och skall chefen gå in och kolla om de cyklar till jobbet? Nej, så här kan man inte behandla medarbetare, säger Kerstin Leijonborg.

Reserverade sig

Själv cyklar hon ibland sommartid mellan Edsberg och jobbet i Fjugesta. Sträckan är knappt sex kilometer.

När kommunstyrelsen nyligen tog beslut om förslag till resepolicy reserverade sig Framtidspartiet mot avsnittet ”resor till och från arbetet”.

Mer läsning

Annons