Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kumla och Lekeberg får diplom på PRO-kongressen

På den pågående PRO-kongressen riktas nu ljuset mot två länskommuner: Lekeberg och Kumla. De får ta emot diplom när PRO presenterar sin äldrebarometer.

Annons

PRO är noga med att poängtera att de inte vill utse ”den bästa kommunen för äldre att leva i".

– Vi vill premiera kommuner som gör goda insatser inom områden vi tycker är viktiga, säger Guy Lööv, ombudsman på PRO som ansvarat för Äldrebarometern .

Lekeberg i topp

Äldrebarometern är en sammanställning av ett digert frågeformulär. PRO:s medlemmar runt om i landet har fått svara på frågor om allt från pensionärsråds inflytande till primärvårdens kvalité i sin kommun.

I sammanräkningen av de resultaten hamnar Lekeberg i topp i landet, medan Kumla hamnar mer i mitten. Men att de båda kommunerna nu lyfts fram har snarare att göra med att de båda lyckats bra inom var sitt specifikt område.

– Vi vill lyfta fram områden som är viktiga för oss. Äldreomsorgen kommer alltid finnas med och det är där Lekeberg uppmärksammas.

Bra boende i KumlaFör Kumlas del är det satsning på bra och tillgängligt boende som diplomeras.

– Det handlar bland annat om satsningen på ett nytt trygghetsboende, säger Guy Lööv.

PRO-kongressen hålls i Örebro och det är två av länets kommuner som premieras. Är det något ni tänkt på?– Ja, det ser nästan lite sökt ut, kommenterar PRO-ombudsmannen.

– Jag påtalade det för juryn, men de höll fast vid att det var Kumla och Lekeberg som förtjänade priset bäst.

Äldrebarometern

Läs hela äldrebarometern som pdf genom att klicka här.

Mer läsning

Annons