Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kyrkan stänger fritidsgården

Lekebergskyrkan säger upp avtalet om fritidsgård med kommunen. Efter vårterminen är det slut.

Annons

Tobias Palm, styrelsemedlem i Lekebergskyrkan, ser inget dramatiskt i det hela. Han hänvisar till att ungdomarna gjort en namninsamling om att de vill ha en ungdomsgård på Lekebergsskolan.

– Det är bättre att ungdomarna är på skolan igen när de nu vill det och då skall inte vi stå i vägen. Det är förmodligen lättare att gå till en miljö de känner sig hemma i. Vi känner oss inte nerpetade eller misskrediterade utan har tagit beslutet efter moget övervägande. Det har varit väldigt spännande att prova på, säger Tobias Palm.

Ett enhälligt församlingsmöte beslutade nyligen att säga upp avtalet som löper till den 14 september. Man tackar för förtroendet och hoppas att kommunen skall komma fram till en bra lösning när det gäller fritidsgårdsverksamheten.

Förvånad ordförande

Ordförande i kultur- och bildningsnämnden, Håkan Söderman (M), blev överraskad när NA under tisdagen gav besked om att Lekebergskyrkan säger upp avtalet om fritidsgård.

– Jag har inte fått de här signalerna och är mycket förvånad. Vi har inte haft någon avsikt att säga upp avtalet. Nu får vi bjuda in kyrkan till samtal. Jag tycker det är ett dåligt argument när de skyller på att ungdomarna vill vara på skolan.

– Nu måste vi snabbutreda och ta reda på vad vi har för alternativ, säger Håkan Söderman.

Mer läsning

Annons