Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lämnar alla politiska uppdrag

Gösta Jedberger (KD), ordförande i vård- och omsorgsnämnden, lämnar alla sina politiska uppdrag i kommunen med omedelbar verkan.– Det senaste halvåret har varit fyllt av konstigheter i kommunhuset, säger han.

Annons
– Jag kan inte vara kvar i politiken när de har gått bakom ryggen på mig och när de plockar bort en kompetent förvaltningschef, säger Gösta Jedberger.

Gösta Jedberger reagerar starkt på den information han fått att Anna-Karin Bergstén inte har kvar sitt uppdrag som vård- och omsorgschef. En uppgift som enligt Jedberger kom från kommunstyrelsens presidium i onsdags.

– Hela hanterandet av denna fråga är synnerligen oprofessionellt skött. Ingen har klagat på att verksamheten inom vård- och omsorg inte skötts bra. Konsulten har inte intervjuat medarbetare och chefer inom vård- och omsorgsförvaltningen för att se hur de ser på sin chef.

Gösta Jedberger förstod på försommaren att det fanns samarbetsproblem mellan Anna-Karin Bergstén och Eva Jonsson.

– Senare fick jag information om att något måste göras åt samarbetsproblemen annars hotade kommunchefen med att sluta, säger han.

”Nu skall vi utveckla skolan, äldreomsorgen har fått sitt” är tankar som framförts enligt Gösta Jedberger som tror att det kan vara engagerade ledare och medarbetare inom vård- och omsorgsförvaltningen som gillar utveckling och utmaning som ”väckt ont blod” hos politikerna och kommunchefen.

– Jag kan inte vara kvar i politiken när de har gått bakom ryggen på mig och när de plockar bort en kompetent förvaltningschef, säger Gösta Jedberger.

Fotnot: När den nya majoriteten, S, C, V och FP tar över styret i Lekebergs kommun kommer Charlotta Englund (C) att bli ny ordförande i vård- och omsorgsnämnden.

Mer läsning

Annons