Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lång väntetid för väg i Tångeråsa

Väg 520 till Tångeråsa har varit i dåligt skick sedan i vintras. De decimeterdjupa groparna lagades provisoriskt förra veckan men mer omfattande underhåll dröjer.

Annons
Oklart. Trafikverket planerar för en renovering av vägen, men en tidsplan finns inte.

Med bara lite mer än en vecka kvar till premiären för sommarkyrkan i Tångeråsa fyllde Trafikverket de decimeterdjupa groparna i väg 520, som leder till samhället. Boende menar att vägen varit i dåligt skick sedan i vintras.

Inte bra

Peter Miinalainen, projektledare drift på Trafikverket, har södra Närke som ansvarsområde. Han tycker det låter konstigt att de djupa groparna i vägen funnits där sedan tjällossningen.

– Det har inte kommit till min kännedom att det skulle ha varit sen så lång tid. Men jag var ute vid vägen den 26 juni och det var verkligen inte bra då, säger han.

Lågtrafiksväg

Han beställde lagning direkt och nu har alltså groparna fyllts igen. Asfaltslappar ska också läggas över fyllningarna, men det kan dröja. Vägen kategoriseras som en lågtrafikväg. En mätning från år 2008 visar 92 fordon på ett dygn. Det gör att fyllningarna som gjorts kan hålla längre även utan lappar. Vägen fick också med i planeringen för en fullständig renovering, men någon tidsplan finns inte ännu. Det kan handla om minst ett år. Även grannvägen 519 ska ses över.

Boende i Tångeråsa hoppas på en uppfräschning av vägen.

– Vi har olika satsningar för att få liv i bygden och visa vad som finns här. Det är en bra plats att bo på, men då är vi beroende av fundamentala saker som vägar, säger Ann-Britt Hedman Karlsson som bor i Tångeråsa och är engagerad i både bygdeförening och församling.

– Folk måste kunna hitta hit och inte köra sönder sina bilar på vägen.

Mer läsning

Annons