Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lasse Berg till Lekeberg

Nu är det dags för höstens författarbesök på Lekebergs bibliotek i Fjugesta. Den 15 september kommer författaren Lasse Berg.

Annons
Lasse Berg kommer till biblioteket i Lekeberg den 15 september.

Lasse Berg är tillbaka efter sin omtalade och prisbelönade bok om människans evolution, Gryning över Kalahari. Hur människan blev människa. Hans nya bok Skymningssång i Kalahari handlar om vad som hände sedan. Lasse Berg har rest jorden runt för att undersöka orsaker och följder av denna ”den enda verkliga revolutionen” i vår historia.

Levde stillsamt Han menar på att i miljontals år levde våra förfäder ett stillsamt liv som samlare mellan Afrikas öppna horisonter. Sjungande och dansande lämnade människan Afrika och koloniserade världen.

För bara 10 000 år sedan ändrade människan på kort tid helt livsstil, blev jordbrukare, flyttade in i städer, skapade civilisationer, fick bråttom.

Hur gick det till, vilka var orsakerna och vilka blev följderna? Och vilket liv är vi egentligen gjorda för. Hur skall människan leva för att få frid med naturen, den som finns inuti henne själv. Är det nya livet hållbart? Det är några av frågorna som författaren Lasse Berg ställer när han kommer kl 19.00.

Mer läsning

Annons