Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lebo visar nytt hyreshus

Under onsdagen visar Lebo hyreshuset på Urmakartomten vid Konsumparkeringen. Öbo var där på förmiddagen. Klockan fyra är det allmänhetens tur.

Annons
Kombohuset i Fjugesta.

På förmiddagen var en delegation från Öbo, Örebro bostäder AB på plats för att med egna ögon se huset invändigt.

– Vi tänker bygga ett liknande hus i Vintrosa norr om Kyrkans hus men med 12 lägenheter i tre våningar i stället för fyra, säger Petra Åhlund, projektutvecklare på Öbo.I Vintrosa ska det dessutom bildas en förening med kooperativ hyresrätt. Enligt Öbos förslag ska den heta kooperativet Vinteråsen.

– Byggstarten är den 1 december och det blir inflyttning 1 november 2015, fortsätter Petra Åhlund.

Sören Skårsjö, vd för Lebo, tycker att bygget i Fjugesta har gått väldigt bra och hoppas att alla lägenheter snart ska vara uthyrda. Intresset är stort.

– Vi hade över 50 personer på en informationsträff och de som har tecknat sig för en lägenhet har varit och tittat.

– Det här känns väldigt roligt och det blir ett fint tillskott till orten Fjugesta då fem personer flyttar in från andra kommuner.

Under eftermiddagen var det även en öppen visning för allmänheten. Sören Skårsjö och Petra Åhlund skämtade om att det kanske kommer nyfikna från Vintrosa som i stället väljer en lägenhet i Fjugesta.

Huset visas mellan kl 16-18 för allmänheten under onsdagen.

Lägenhetsvisning. Anita Larsson, Öbo, Sören Skårsjö, vd för Lebo. Tomas Malcanek, JSB AB samtalar med Petra Åhlund, projektutvecklare för Öbo.

Mer läsning

Annons