Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lekeberg anställer nya rektorer

Kultur- och bildningsnämnden håller på att rekrytera tre nya rektorer till grundskolan. Nyligen har två förskolechefer anställts.

Annons
Ny skolorganisation. Förvaltningschef Ewa Lindberg och kommunalråd Håkan Söderman (M).

En helt ny ledningsorganisation har skapats i förskolan och håller på att skapas för skolan i Lekeberg. Det pedagogiska ledarskapet ska förstärkas.

– Förvaltningschef Ewa Lindberg fick uppdraget att se över ledningsorganisationen, framför allt rektorsorganisationen med tanke på tillväxten av elever i Lanna/Hidinge och Fjugesta. Och den nya skollagen säger att det får bara finnas rektorer i grundskolan, berättar Håkan Söderman (M), ordförande i kultur- och bildningsnämnden.

Trycket på det pedagogiska ledarskapet i skolan är stort.

– Orkar våra rektorer med alla elever, föräldrar och lärare, att komma med nya tankar och idéer?, undrar Håkan Söderman.

Att få till en organisation i förskola och skola som passar både dagens och morgondagens behov har varit en ledstjärna.

– Förskolan har vuxit mycket men vi har inte förändrat ledningsorganisationen. En viktig faktor för måluppfyllelse i förskola och skola är bra chefer. Och vi ser redan effekter på förskolecheferna som brinner för utvecklingsfrågor och jobbar i team, säger Ewa Lindberg.

Hon berättar också att de tre rektorer som är på väg mot pension har jobbat i närmare 20 år.

– Det är ovanligt att jobba så länge i samma uppdrag och i samma kommun. De har varit lojala och utvecklingsbenägna, säger Ewa Lindberg.

Läs mer i torsdagens NA eller köp den digitalt enligt nedan.

Mer läsning

Annons