Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lekeberg bytte ut vinnarslogan

2007 vann Lekebergs ”Lekeberg – lika trevligt som det låter” Aftonbladets läsaromröstning om bästa kommunslogan med 30 procent av rösterna. Men nu har kommunen bytt till ”Naturligt nära”.

Annons

När vi färdas längs vägarna dyker emellanåt käcka slogans upp på välkomstskyltarna när man rullar in i en ort eller kommun. Skapade som en ordvits eller kopplade till det geografiska läget. Andra slagkraftiga formuleringar används i olika pr-sammanhang och turistbroschyrer, utan att de syns på skylten.

Flitigast i SydnärkeFlitigast i länet att använda slogans är man överlag i sydnärke.

2007 vann Lekebergs ”Lekeberg – lika trevligt som det låter” Aftonbladets läsaromröstning om bästa kommunslogan med 30 procent av rösterna. Men nu har kommunen bytt till ”Naturligt nära”.

– Slogans ska spegla kommunens vision och behöver ständigt uppgraderas, säger kommunchefen Eva Jonsson.

Hallsbergs kommun har haft sin slogan ”nära till...” sedan 2007. Äldst nu verksam slogan i Örebro län har Kumla. ”Kumla, en blomstrande kommun” har hängt med sedan 1982.

– Med jämna mellanrum kommer den upp till diskussion. Men den är så bra att vi aldrig har sett någon anledning att byta, säger kommundirektör Annika Hallberg.

I Askersund möts besökarna av en välkomstskylt med skärgårdsmiljö som bakgrundsbild.

Omröstning på ortenHällefors har ingen kommunalt beslutad slogan just nu. ”Hällefors för hela slanten”, som man skyltar med, kom till i samband med arrangemanget Nostalgidagarna för flera år sedan och har hängt med sedan dess, men var inte kommunens initiativ.

I Frövi har föreningen Positiva Frövi stått förebild för slogan. Den skapades som en del i arbetet att få orten att leva upp och vända det negativa som präglade Frövi i början av 90-talet.

I Fellingsbro välkomnas besökarna sedan 2003 till ”En bygd med gamla anor i nytänkarbanor”. Den kom till efter en omröstning bland ortsborna i en tävling som företagarföreningen utlyste.

Mer läsning

Annons