Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Liten Antikrunda i Kräcklinge

På lördag kan man lämna prylar i Kräcklinge församlingshem för att få dem bedömda. Förebilden är förstås Antikrundan i TV.

Annons
Vilken historia har dyrgriparna? På lördag ordnar Kräcklinge sockenråd en familjär och liten Antikrunda dit folk kan komma med sina prylar. Frida Köks. Lisbeth Axelsson, Kjell Widner, Johan Bergstedt, Ingrid Widner och Anki Bergstedt är engagerade i sockenrådet och arrangemanget.

Johan Bergstedt på Skoftesta i Kräcklinge föreslog att Kräcklinge sockenråd skulle ordna en egen liten Antikrunda.

Därför kommer också auktionisterna och antikkännarna Leif Gustafsson i Kumla och Inger Sjölinder från Auktionshuset i Örebro.

Möbler får inte plats– Det är inlämning av prylar i församlingshemmet. Experterna tittar och på scenen ger de båda sedan omdömen och bakgrunder till några av sakerna. Vi kallar det Lilla Antikrundan.

– Tanken är att folk ska ta med sig saker alltifrån 1970-talet och bakåt, prata, trivas och tränga djupare bakom några av prylarna, säger Johan Bergstedt.

Han påpekar att det ska vara hanterbara prylar. Stora möbler tas inte emot eftersom Församlingshemmet har en begränsad yta. Och ägarna svarar själva för transport och ansvar. Evenemanget i församlingshemmet börjar klockan 13.

Den ideella organisationen Kräcklinge sockenråd har funnits i fem år och det första stora arrangemanget var en mässa med företag från Kräcklinge.

Ung bonde med visionerArvet efter Holger Nilsson på Luggavi som donerade sin förmögenhet på 30 miljoner till byborna gjorde Kräcklinge både riksbekant och till en levande och kreativ bygd.

Varje år ordnas fyra möten i bygdegården, motionsrundor, anhörigdagar, skördefester och föreläsningar.

I söndags kom över 80 personer för att lyssna till historikern Sören Klingnéus, äta bröd från lokalt odlad svedjeråg och höra vilka visioner som den unge bonden Arvid Andersson, 27 år, i Lilla Väsby har.

Mer läsning

Annons