Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Livaktigt i Kilsbergskanten

Föreningen Kilsbergskanten lägger ribban högt, och ska under sitt tredje verksamhetsår jobba med 13 målpunkter. I helgen hann föreningen både med ett årsmöte och social samvaro.

Annons
Snö utan tö. Riktigt kul att leka i nysnön tyckte både föräldrar och barn.

Föreningen är tämligen ny, men engagemanget är stort. – Verksamheten går ut på att folk, föreningar och företag ska mötas, hjälpas åt och samarbeta för att stärka utvecklingen i den här bygden, förklarar Milis Ivarsson, som sitter i styrelsen.

Föreningen beviljades Leaderpengar med drygt en miljon kronor, löpande under tre år, och som ska ligga till grund för projektet att utveckla Kilsbergskanten. Dessutom har arbetet med Eko-turism i södra Kilsbergen pågått sedan många år tillbaka. Således långt innan planerna på vindkraftsparken kom upp i dagen. Och förslaget till uppförandet av vindsnurrorna blir till en kollision med föreningens projektidé.

– Målsättningen att ut-

veckla Kilsbergskanten bygger ju på att kunna erbjuda besökarna det tysta och orörda som landskapet erbjuder här. Risken är att folk inte kommer om vi inte har kvar det de söker, menar Milis Ivarsson.

Presenterade 13 delmål

I lördags hölls årsmöte och då presenterades 13 delmål.

Ett annat stort arbete är att färdigställa den gamla skolan i Lekhyttan. Renoveringarna har påbörjats och målet är att skolbyggnaden ska bli föreningens nav och samlingsplats. Andra mål är att vara en aktiv part i regionsutvecklingen, arbeta för ökad inflyttning, att starta företagsnätverk, förbättra vägar och att samarbeta inom naturturism.

Tanken är också att nu i dagarna söka förstudiepengar för att arbeta fram vad ett ekologiskt och hållbart byggande består av.

– Försöka få till stånd att man bygger på ett ekonomiskt och ekologist bra sätt med rätt byggmaterial, förklarar Milis Ivarsson.

Men en viktig del i föreningslivet är också att ordna regelbundna träffar för medlemmarna. Den social gemenskapen med utbyte av tankar och idéer prioriteras högt. Redan i går, dagen efter årsmötet, samlades flera familjer uppe i ett otroligt vintervackert Stenbäcken för att idka vinterfriluftsliv.

Att leka i snön, åka pulka och ”snöhuppa” roade både vuxna och barn. Att därefter kunna gå in i stugans värme och äta nygräddade våfflor var som grädden på, ja just det, våfflan.

Mer läsning

Annons