Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lokala utvecklingsplaner med önskemål om framtiden

Hasselfors och Mullhyttan lämnar under tisdagen sina lokala utvecklingsplaner till politikerna i Laxå och Lekeberg. Förhoppningen är att idéerna blir verklighet.

Annons

Först pratade man bara om skolan berättar Ivan Persson från arbetsgruppen i Hasselfors. Sedan diskuterades allt som ska vara kvar: Möjlighet att starta en 1-3 skola, Edegårdens särskilda boende och biblioteket. Bättre bussförbindelser med Örebro och ett tågstopp finns också med i den lokala utvecklingsplanen

– Förhoppningen är att våra önskemål inte blir lagda i någon skrivbordslåda, säger Ivan Persson.

Arbetsgruppen i Mullhyttan har också fört in boende och kommunikationer i sin plan. Fler bussar till Örebro och bostäder för äldre med någon form av gruppboende. Man vill även utveckla förskolan och skolan. En bensinautomatstation kan stå klar i höst.

– Man har beaktat en hel del av det vi fört fram i förslaget till en ny översiktsplan, säger Wivianne Högman från arbetsgruppen.

Processerna med lokala utvecklingsplaner startade med stormöten dit alla boende, föreningar och företag bjöds in. Länsstyrelsen och Länsbygderådet Örebro län driver projektet som har pågått och pågår under 2012 och 2013 i Hammar, Hasselfors, Mullhyttan, Svartå, Hjortkvarn, Ervalla, Ställdalen och Hjulsjö socken.

Mer läsning

Annons