Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Macken flyttar in från vägen

OK-Q8 macken i Fjugesta bygger nytt och inviger i oktober. Butiksytan blir nästan fem gånger så stor.

Annons
OKQ8 bygger nytt. Den gamla tvätthallen är riven. Här byggs 500 kvadratmeter nya lokaler. Invigningen av den nya anläggningen i Fjugesta beräknas ske i oktober. Drivmedelstekniker Fredrik Nyqvist och stationsföreståndare Magnus Persson står i ”grusgropen”.

Nyligen revs den gamla tvätthallen och en ny tank för diesel har grävts ner. Samtidigt besiktigas alla övriga tankar.

Än så länge står den gamla butiken kvar eftersom macken ska vara öppen under byggtiden. Men bakom det man nu ser, ett femtontal meter längre in på tomten från Fjugesta letstig, kommer en modern anläggning på totalt 500 kvadratmeter att växa fram.

Det blir fyra separata körbanor till de nya pumparna.

Större utrymmen– Trafiklösningen kommer att bli mycket bättre, säger Magnus Persson ägare av Macken i Lekeberg AB, ett franchiseföretag inom OK-Q8.

Butik, automattvätt, ”tvätta-själv-hall” med ett modernt reningsverk, personalutrymmen, lager med mera. Betongplattan gjuts i mitten på juni. Bensinpumparna flyttas längre in från letstigen och kommer att utökas med en etanolpump.

Det blir ett rejält ”lyft” för både kunder och personal när butiksytan blir 180 kvadratmeter mot dagens cirka 40 kvadrat och man får in ett nytt sortiment, tror Magnus Persson.

Korvkiosken rivsFjugesta korv- och grill som ortens ”korvmoj” heter kommer att stänga snarast och därefter rivas.

– Folk är bara positiva över att det ska komma något nytt. Och vi gör det här för vi tror på Lekeberg och Fjugesta, en ort som växer. Det är en positiv upplevelse att vi får en ny modern anläggning, säger Magnus Persson.

1981 öppnade Magnus far, Stig Persson, en Gulf-mack på platsen. I mitten av 1980-talet blev den Q8 och sedan 1999 är det OK-Q8.

Mer läsning

Annons