Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mait debuterar som regissör

Mait Edlund, medlem i Lekebergs revysällskap, är för första gången regissör på Sparbanksbörsen. Folklustspelet heter ”Kvinnostrejken i Håglösa” och har premiär den 18 januari.

Annons
Regissör. Mait Edlund i Lekebergs revysällskap regidebuterar.

Hon brukar skaffa rekvisita och sälja biljetterna på Sparbanksbörsen. Den här gången ska hon väcka publikens reaktioner med skådespelarna som redskap. Åtskilliga timmar har ägnats åt att bearbeta ett originalmanus av Nils Bie-Persson. Men någon föreställning bara för pensionärer tycker inte Mait att det blir.

– Jag har försökt att hålla det på en 40-tals nivå med språk, kläder och frisyrer. Det finns ju ett intresse för 40-talet nu. Och humorn som finns, den går hem i alla läger, säger hon.

Premiären närmar sig. Nästan hälften av biljetterna till de fyra föreställningarna är sålda och just nu jobbar man mycket med att få upp tempot i de tre akterna.

Mait tycker att skådespelarna är jätteduktiga men känner sig lite ”tjatig” ibland. Det är många detaljer att tänka på. Hur ska repliker sägas och hur ska skådespelarna röra sig?

– Men det är så roligt och vi har så kul när vi träffas, säger Mait.

Någon gång i somras dök det gulnade manuset in hos Seniorgruppen. Mait bearbetade, alla läste igenom, och tyckte det var bra.

– Sedan valde jag ut rollerna och vi började repetera i september/ oktober, berättar hon.

Barbro Andersson är en av de elva medlemmarna i Seniorgruppen. Hon spelar ”kvinnosakskvinnan” fröken Wesslöv som uppmanar sina medsystrar att gå i hushållsstrejk.

– Jättekul att få spela teater. Min roll är rolig och jag tycker om att ”spela ut”. Vi har en väldigt fin samvaro i det här kompisgänget, säger Barbro.

Hon har nästan 20 repliker och växer in i rollen under repetitionerna.

Läs mer i lördagens NA eller köp den digitalt enligt nedan.

Äkta par. Mait och Kjell Edlund samarbetar med regi och sufflering.

Mer läsning

Annons