Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Målningar stoppar klotter

De har roligt och räddar skolans väggar från klotter. Eleverna i Hidinge skola färgsätter tillvaron med fantasins hjälp

Annons
Väggmålare. Barnen i Hidinge skola från årskurs 3 till 6 som gjort flera väggmålningar.

– Vi har haft elevens val sex gånger sedan september förra året och eleverna har målat med hobbyfärg. De har lagt upp hobbyfärgen på tallrikar för att kunna använda som paletter och få fram de rätta färgkombinationerna, förklarar läraren Anna-Karin Mangsbo.

Hon berättar att eleverna övar sig i att samarbeta när de står på stegar och sitter på och under bänkar när de målar.

När NA:s kamera kommer fram sitter alla stilla och artigt i trappan. De vill gärna berätta om hur roligt det har varit att åstadkomma de färgglada dekorationerna.

– Man skulle göra en fantasifigur som flög, först en skiss som målades med vattenfärg. Sedan klippte man ut skissen, satte upp den på väggen och ritade runt konturerna, förklarar Ella Halldén i klass 4.

Ella var med och målade figurerna vid entrén ”Titta vi flyger” som blev klar i höstas.

Vid ingången till träslöjden finns färggranna fiskar, bläckfiskar och sköldpaddor, ”Havets värld”. På toaletterna hittar man ett träd och en ”kattoalett”. Elevens val har de under två lektioner, 80 minuter. Andra aktiviteter har varit bland annat ”kul på trampett”, tillverka tittskåp, matlagning och spela in en egen reklamfilm på video. Elin Nyman och Linn Eklund i sexan gjorde ”Fräscht mode- en butik nära dig”.

– Vi pratade om att med reklam blir man ofta lurad. Det är inte lika bra som det som visas i reklamen, säger Linn Eklund.

Kattpapper. ”Kattoaletten” heter den här utsmyckningen på toaletten i källaren.

Mer läsning

Annons