Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många vill bygga nytt

Nu kan det snart byggas 26 nya villor i Hidinge och Lanna. Kommunen säljer tomter och tror att alla som står i kö skall kunna få köpa och börja bygga redan vid årsskiftet

Annons
Byggnadschef Hikmet Hrustanovic visar hur Skrantåsen ser ut på kommunens hemsida. Ett dussin intresserade kom till mötet i Hidingeskolans matsal.

Nyligen antogs detaljplanen för Skrantåsen i kommunfullmäktige. Om inget oförutsett inträffar så vinner detaljplanen laga kraft inom tre veckor. Lekebergs kommun gav i onsdags information om Skrantåsen i Hidingeskolans matsal. Av de 31 som står i tomtkö kom ett dussintal och lyssnade och ställde frågor. Familjen Ramberg var där. De bor redan i Lanna på en hästgård med sina tre barn men funderar på något mindre.

– Vi har redan en tomt i Lanna som eventuellt skall styckas av. Men vi funderar också på att bygga ett enplanshus på Skrantåsen, säger Jennie Ramberg.

Matilda Karlsson besökte mötet med pojkarna Leopold och Vincent Andersson. Matilda och sambon Jonas Andersson bor i Hidinge men funderar ändå på att köpa en tomt i Skrantåsen.

– Vi har byggt ut huset redan men ska tänka ett varv till, säger Matilda Karlsson.

Läs mer i måndagens NA

Syskonen Vincent och Leopold Andersson var med på mötet för att deras pappa Jonas Karlsson och sambon Matilda Karlsson funderar på att köpa en tomt på Skrantåsen

Mer läsning

Annons