Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Maratondebatt” om förskolans detaljplan

När Lekebergs fullmäktigeledamöter för första gången utlokaliserat sig till Lanna Lodge var både debattglädjen och åhörarplatserna på bristningsgränsen.

Annons

Inför metodskådespelarna i Lekebergs revysällskap visade politikerna prov på en debattvilja av sällan skådat mått.

Torsdagens fullmäktigemöte var det första där politikerna utvandrat till Lanna Lodge. Ändå var det förslaget till överenskommelse om att ta emot tio nyanlända invandrare i kommunen som blev ett av kvällens stora debattämnen.

Inte så mycket för att det var många partier som var emot förslaget utan för att Sverigedemokraterna passade på att göra ett av sina få framträdanden i talarstolen.

En andra debattglad punkt var detaljplanen för det planerade förskolebygget vid Bergsgatan.

Framtidspartiets Kerstin Leijonborg var den som inledde debatten med att ifrågasätta om det över huvud taget var någon idé att ta detaljplanen då hon ansåg att platsen var direkt olämplig ur hälsosynpunkt.

– Jag har inga vetenskapliga belägg för det, men min magkänsla säger mig att det är fel att bygga en förskola på en plats med så stora radonproblem.

Både förslaget om att ta emot nyanlända invandrare och detaljplanen för förskolebygget fick bifall av fullmäktigen om än med reservationer från motståndarna.

Läs mer i fredagens NA

Mer läsning

Annons