Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Medborgarna känner sig trygga i Lekeberg

Medborgarundersökningen som kommunen gjorde i våras visar på både positiva och negativa saker.

Annons

Undersökningen görs vartannat år för att få veta vad invånarna tycker om kommunen och verksamheterna.

– Det är en attitydundersökning så vi kan följa upp våra mål på ett enkelt sätt genom att fråga hur nöjd man är, förklarar kommundirektör Hans Boskär.

Inflyttningskommunen Lekeberg kan få extra skjuts av att 61 procent av invånarna starkt kan rekommendera vänner och bekanta att flytta hit. Kommunen utmärker sig även när det gäller känslan av trygghet. Resultatet blev 72 procent. Snittet i landet ligger på 61.

– Detta visar på att vi är en attraktiv och trygg kommun och det är väldigt roligt. Tittar man dessutom på attraktivitetsindex så är det ännu högre, säger Hans Boskär.

Lägre betyg får områdena bostäder, kommunikationer och fritidsmöjligheter. Men Lekebergsbostäder bygger just nu 16 nya lägenheter i centrala Fjugesta och ett privat företag bygger också nya bostäder. En spontanidrottsplats har invigts i Mullhyttan och pendlarparkering och motorvägshållplats har tillkommit.

– Men vi är en landsbygdskommun så kommunikationerna är inte lika bra som i storstäderna, avrundar Hans Boskär.

Medborgarundersökning 2014

Genomfördes i våras av Statistiska centralbyrån, SCB, på uppdrag av Lekebergs kommun.

Av 600 tillfrågade invånare svarade 334 personer.

Kommunen får högt betyg i sammanfattningen av hela undersökningen men lägre betyg när det gäller bostäder, kommunikationer och fritidsmöjligheter.

Källa: Lekebergs kommun

Mer läsning

Annons